Fiind deja cunoscuta drept una dintre cele mai populare alegeri de catre turistii de pretutindeni, insula Skiathos este o mica asezare in nordul Marii Egee. Perfecta deopotriva pentru vacante impreuna cu familia cat si excursii romantice in 2, locatia este indeosebi cautata pentru multitudinea de plaje cu nisip incredibil de fin, acestea dobandind de altfel si distinctia “blue diamond” pentru conditiile exceptionale de care se bucura. Daca ati dori, ati putea face plaja chiar si de mai multe ori pe zi intr-un loc diferit si cel mai probabil nu ati reusi sa le terminati de vizita pe toate pana la sfarsitul sejurului, insula numarand peste 60 de astfel de locatii. Daca si dumnevoastra doriti sa va bucurati de o astfel de experienta, alegeti un sejur in Skiathos ca destinatie pentru urmatoarea vacanta.

Vizitati cele mai frumoase edificii de pe insula

Desi locatia este intr-adevar celebra pentru numarul record de plaje si posibilitatile nelimitate de a va bucura de natura si mediul inconjurator prin intermediul explorarilor si al excursiilor, insula este deopotriva cunoscuta si pentru multitudinea de edificii religioase pe care le gazduieste, multe dintre ele datand de secole. Astfel, pentru cei ce doresc sa includa un pelerinaj religios in cadrul vacantei, bisericile si manastirile din zona pot fi locatiile ideale pentru a imbina momentele culturale cu cele de relaxare. De asemenea, iubitorii de istorie vor aprecia si o vizita la casa memoriala Papadiamantis, locatie in care faimosul scriitor si-a petrecut cea mai mare parte din viata. O alta locatie potrivita pentru exploratori este si castelul medieval Kastro, situat in nord-vestul insulei, intr-o locatie mai greu de ajuns dar cu un peisaj care merita efortul.

O vacanta perfecta pentru copii

Imbinand activitatile distractive cu vizitarea insulei vom obtine cu siguranta reteta perfecta pentru a-i impresiona pe cei mici, dat fiind faptul ca puteti alege dintre lectii de echitatie, ce includ si o vizita la mini gradina zoologica din apropiere , croaziere de o zi, foarte cautate datorita proximitatii mai multor alte mici insule ce merita vizitate, sau plimbari in rezervatia naturala Strofilia, un refugiu veritabil pentru pasarile migratoare, ce se afla chiar la mica distanta de plaja Koukounaries.

Activitati pentru cei mari

Daca plecati de acasa fara cei mici, si dumnevoastra puteti opta pentru o gama larga de activitati care va vor face vacanta mai palpitanta, precum petrecerile pe plajele cele mai cunoscute de pe insula, drumetiile pe potecile special desemnate pentru aceasta activitate sau traseele de Jeep Safari, foarte populare deoarece reprezinta o modalitate de a face inconjurul intregii regiuni intr-o singura zi, bucurandu-va de peisajele unice intalnite in cale. Daca si dumnevoastra doriti sa experimentati acest tip de calatorie nu ezitati sa alegeti un sejur in Skiathos pentru a va bucura de toate aceste activitati.