Daca vinul alb este preferatul tau, atunci Crama Budureasca vine cu propuneri pe care nu ai cum sa le refuzi. Atunci cand vrei sa alegi un vin bun este important sa stii care este potrivit intr-un anumit context, care sunt asocierile culinare si astfel te vei bucura de o experienta placuta la fiecare pahar. La Crama Budureasca sunt produse vinuri albe deosebite care incanta papilele gustative prin aromele intense si proaspete. Acestea sunt apreciate inclusiv de experti, fiind distinse cu premii importante la unele dintre cele mai mari competitii de profil din tara si din strainatate. 

Feteasca Regala din gama Budureasca Clasic este un vin alb din Romania care poate deveni preferatul tau chiar de la primul pahar. Strugurii de Feteasca Regala beneficiaza de cele mai bune conditii de clima si sol in Podgoria Dealu Mare, fapt esential pentru obtinerea unor vinuri cu adevarat speciale. Acesta este un vin de culoare galben – pai, cu nasul floral si note de grapefruit specifice soiului de struguri Feteasca Regala. Gustul echilibrat si placut aminteste de pere si gutui coapte, avand finalul lung si proaspat. Vinul este foarte versatil, astfel ca poate fi consumat alaturi de o multime de preparate. Nu dai gres atunci cand il servesti pe langa preparate din pui, peste, legume la gratar, mai ales dovlecei, porumb sau vinete. Totodata, pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda servirea vinului la o temperatura intre 10 – 12 grade.

Un alt vin alb autentic romanesc pe care merita sa il descoperi este Tamaioasa Romaneasca din gama Bristena. Strugurii sunt alesi din plantatiile cu o varsta mai mare de 60 de ani, astfel incat vinul se remarca prin caracteristicile sale deosebite. Culegerea strugurilor are loc la final de septembrie, inceput de octombrie, astfel incat sa fi avut timp suficient pentru cumularea unei cantitati ridicate de zahar. Fermentatia are loc la temperaturi scazute pentru pastrarea prospetimii si a intensitatii aromelor. Tamaioasa Romaneasca din gama Bristena este un vin de culoare galben pai, cu un nas puternic alcatuit din flori de soc si lime. Gustul de piersici este o adevarata placere, fiind imbogatit cu accente de citrice si cu o aciditate proaspata pe palatin. Finalul lung si catifelat face ca fiecare pahar cu vin sa fie o experienta minunata. Se poate servi ca atare, fie impreuna cu branzeturi usoare sau deserturi elegante.

Blanc din gama Exuberant este unul dintre cele mai bune vinuri ale Cramei Budureasca, fiind obtinut din amestecul perfect a trei familii nobile de struguri: Feteasca Regala, Sauvignon Blanc si Tamaioasa Romaneasca. Gasirea unui echilibru intre acestea nu este simplu, insa Blanc din gama Exuberant este un vin demisec fin de inalta calitate. Conditiile de clima si sol din zona Dealu Mare sunt ideale pentru pentru obtinerea unor vinuri albe cu arome florale. Procesul de fermentatie are loc la temperaturi joase, de 14, 15 grade pentru o perioada de 14 zile. Astfel se obtine un vin cu o culoare speciala: galben pai care pare ca se potriveste pe deplin cu aroma de lamaie pe care o ascunde. Gustul sau proaspat si intens aminteste de flori si fructe exotice. Blanc din gama Exuberant este versatil si se poate servi alaturi de mai multe tipuri de preparate, precum cele din peste, carne de pasare sau branzeturi. Pentru ca toate calitatile sale sa fie puse in valoare se recomanda servirea vinului la o temperatura de 10 – 12 grade.

Vin alb din Romania de cea mai buna calitate gasesti in cadrul magazinului online al Cramei Budureasca, asa ca este timpul sa te lasi cucerit!