La inceput au fost blugii pentru barbati. Barbatii erau cei care descopereau pas cu pas cat de comozi si de usor de purtat, de rezistenti si de cool erau blugii. Dupa ce barbatii au purtat destul blugii a venit si randul femeilor sa ii incerce. Inspirate de moda anilor de glorie ai blugilor si ai articolelor vestimentare care te faceau sa arati bine oriunde, femeile au inceput sa poarte blugi dama peste tot si modelele au fost din ce in ce mai diferite pe masura ce le-a crescut popularitatea. Care ar fi diferentele dintre blugii pentru barbati si cei pentru femei?

Blugii pentru barbati au in general marimi standard pentru ca si corpul lor are dimensiuni standard, cei pentru femei se vor gasi in mai multe marimi pentru ca si corpul lor are dimensiuni diferite. Cu alte cuvinte e mai greu sa gasesti blugi potriviti pentru o femeie decat sa gasesti blugi pentru barbati. Diferente apar si la modul in care arata o pereche de blugi dama in comparatie cu una pentru barbati. Blugii de dama sunt mult mai decorati, au imprimeuri, au culori diverse, nuante, croiala este mai stramta la femei, dimensiunile sunt mulate pe corpul lor, la barbati blugii sunt ceva mai largi. Sunt totusi si niste exceptii, blugii skikky si cei conici, blugii boyfriend la femei, pe care ii gasesti si la Top Closet, si blugii evazati la barbati.

Nu avem diferent foarte mari nici la materiale, denimul predomina, blugii pentru barbati sunt mai cautati decat cei pentru femei de multe ori pentru ca le vin mai bine, au dimensiuni potrivite.

Apar diferente si la nivelul calitatii materialului folosit. Blugii pentru barbati sunt ceva mai grosi, sunt mai usor de purtat mai rezistenti, blugii pentru femei sunt mai subtiri, mai finuti, nu rezista asa de bine ca in cazul celor pentru barbati. Diferenta se constata cam in toate culturile unde apar blugii, materialele tind sa fie din ce in ce mai bune si diferentele dispar rapid.

blugi

Blugii pentru barbati sunt mai usor de purtat oriunde, se pot integra in tinute casual sau business, in vreme ce blugii pentru femei merg purtati la tinute casual si destul de rar la tinute business. Femeile prefera fustele, rochiile, costumele pentru tinute business si nu vor folosi niciodata blugii pentru a merge la vreo intalnire importanta cu seful, de exemplu.

Cand vorbim despre diferente intre blugii de femei si cei pentru barbati nu avem cum sa nu aducem in atentie si diferenta cromatica. La barbati avem una doua culori si nuante, de obicei albastru, gri, negru, la femei avem zeci de culori, nuante, degradeuri, sunt foarte multe modele de blugi care par desprinse dintr-un tablou si totusi sunt in realitate. Sunt asa de multe culori pentru ca femeile au nevoie de cat mai multe variante pentru a putea sa se asorteze cat mai bine in functie de contextul in care folosesc blugii. Top Closet are blugi pentru femei de cea mai buna calitate in culori clasice, usor de asortat cu orice tinute si simplu de comandat.

O alta diferenta apare si la capitolul cusaturi. Blugii pentru barbati au cusaturile scoase in evidenta, sunt cusuti ceva mai bine si sunt foarte rezistenti indiferent de miscarile facute. La blugii pentru femei cusaturile tind sa fie ascunse, estompate de alte elemente, nu ies atat de bine in evidenta si sunt foarte usor de purtat, rezistenta este la fel de buna, dar tinde sa scada la uzura. Confortul este la fel la ambele tipuri de blugi.

Aceste diferente pot exista sau pot sa nu apara deloc, depinde de producator si de linia de productie, de modul in care au fost ganditi si realizati blugii. Brandurile incearca de fiecare data sa reduca aceste diferente si sa scoata modele care pot fi purtate foarte bine si de catre barbati, si de catre femei.