Fembion 2 este dezvoltat special pentru a corespunde cerintelor speciale incepand din saptamana 13 de sarcina, ca supliment la o dieta sanatoasa.

Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa iei acod folic in trimestrul al doilea si al treilea de sarcina prin care mentionam:

  • Acidul folic sau folatul, trebuie consumat de catre femei si inainte dar si dupa ce raman insarcinate. Chiar si dupa saptamana 13 de sarcina, cand  corpul bebelusului este deja complet format si urmeaza o faza de crestere incredibila, folatul, adica, acidul folic și metafolinul contribuie  la procesul de diviziune celulara cat si la cresterea tesutului matern in timpul sarcinii. Placenta ii ofera fatului toate substantele nutritive esentiale.
  • Acidul gras esențial omega-3 DHA este o componentă importantă care se regaseste intr-o concentratie deosebit de mare in creier si in retina.
  • Acidul folic este util pentru conceperea unui bebe sanatos inca din perioada preconceptiei.

Acidul folic are un rol esential pentru dezvoltarea unui bebe sanatos si printre motivele pentru care ar trebui sa iei acid folic in trimestrul al doilea si al treilea de sarcina se numara:

– Impiedica defectele tubului neural

– Produce celule rosii in sange;folatul mareste productia de celule rosii din sange in organism. Acest lucru este vital in timpul sarcinii, cand anemia ​​este o afectiune comuna. Acidul folic va asigura ca numarul celulelor rosii din sange  din organism este normal chiar si atunci cand luati alte suplimente care ar putea echilibra fierul.

– Protejeaza copilul de mai multe complicatii; acidul folic scade riscul ca bebelusul sa aiba buza despicata. De asemenea, reduce riscul de nastere prematura, avort spontan, incetinirea dezvoltarii copilului in uter si problemele cu greutate mica la nastere.

–  Protejeaza viitoarea mamica: aportul adecvat de acid folic este cunoscut pentru faptul ca previne aparitia preeclampsiei, infarctului miocardic, bolii de inima, cancerului si bolii Alzheimer.

Are si alte functii esentiale:acidul folic este necesar pentru producerea, repararea si functionarea ADN-ului.Totodata este important pentru cresterea rapida a placentei si dezvoltarea copilului.

Avand in vedere importanta sa, acidul folic trebuie luat inainte de a ramane insarcinata.