Acesta este sezonul in care gripa isi face de cap si un numar foarte vast de persoane se confrunta cu raceli, cu stari de disconfort si cu alte probleme. In plus, unele cazuri pot fi chiar mai severe si se ajunge chiar si pana la deces, motiv pentru care oricine ar trebuie sa stie mai multe despre virusurile HPV, HTLV si gripal. Totodata, exista tot felul de mituri referitoare la acestea, insa de cele mai multe ori raman la acest stadiu, de mit, pentru ca adevarul este altul.

Cum se raspandesc virusurile

Exista nenumarate persoane care sunt de parere ca virusul gripal se raspandeste numai prin stranut sau prin tuse, insa exista o multime de studii care arata contrariul, iar realitatea s-ar putea sa ne sperie. Astfel, s-a constatat faptul ca gripa se poate transmite si pe calea aerului, motiv pentru care este dificil sa ne protejam. In acelasi timp, virusul HPV care este foarte intalnit se transmite in urma contactului sexual, iar statisticile arata ca de cele mai multe ori nici nu suntem constienti de purtarea acestui virus care afecteaza chiar si 80% din populatie. Mai mult, raspandirea se poate face si prin atingere, prin folosirea aceluiasi prosop, prin atingerea lenjeriei si nu numai. Nu in ultimul rand, virusul HTLV care poate fi destul de des intalnit se transmite de la mama la fat.

Tipuri

Revenind la virusul gripal care este cel mai comun, putem aminti de 4 tipuri, mai precis de la A, B, C, pana la D. Totusi, cele care ne dau batai de cap in fiecare an sunt virusurile de tip A si B si se pare ca nici iarna aceasta nu am scapat de efectele sale. Virusul de tip C poate fi vazut ca o forma mult mai usoara a afectiunii, pe cand virusul gripal de tip D nu isi face simtita in cazul omului, ci doar al bovinelor.

Asadar, daca vrei sa nu racesti in acest an, cu siguranta, nu exista multe masuri pe care le vei putea lua in contextul in care raceala este cauza de virusi ce se transmit cu usurinta de la o persoana la alta, dar si de pe diferite suprafete. Aici putem aminti de tastaturi, telefoane, manere de usi, pixuri si nu numai, motiv pentru care este foarte dificil sa fim protejati.

Totusi, exista solutii prin care ne putem intari sistemul imunitar, astfel incat acesta sa nu mai fie vulnerabil in fata virusurilor. Cu alte cuvinte, cu cat includem cat mai multe activitati sportive in programul nostru zilnic, cu atat va fi mai usor sa tinem la distanta toate problemele, motiv pentru care si tu vei putea tine cont de toate aceste recomandari.