Din momentul in care o persoana draga a decedat incepe o cursa contra cronometru pentru obtinerea celor necesare pentru inmormantare, pentru programarea slujbelor, a inmormantarii efective. Poate cea mai grea etapa a unei inmormantari este obtinerea actelor necesare pentru o ceremonie organizata cat mai rapid. In cele mai multe cazuri se sta la coada, trebuie alergat de la o institutie la alta, sunt multe adeverinte, avize, alte acte pentru inmormantare. Toata aceasta alergatura poate fi foarte obositoare, timpul e scurt si nu ai cum sa faci atatea lucruri, poti omite obtinerea unui act si inmormantarea va fi decalata foarte mult.

Case funerare ofera servicii complete funerare non-stop, inclusiv consiliere pentru certificat si documente pentru deces. In loc sa mai alergi in toate partile si sa obosesti excesiv poti discuta despre certificat si documente pentru deces cu un consilier al firmelor de pompe funebre, cum e si Casa Funerara Luca. Consilierii cu experienta pot oferi indrumari si toate informatiile necesare pentru a avea la timp toate actele necesare inmormantarii. Intocmirea lor e simplificata, consilierii stiu deja ce inseamna si ce prespun actele, persoanele care au nevoie de ele le vor pregati asa cum trebuie si foarte repede pentru a termina rapid cu inmormantarea. Printre actele care se pot obtine cu ajutorul caselor funerare se numara si certificatul medical constator, certificatul de imbalsamare, date de medicii specialisti care se ocupa de constatarea decesului si de imbalsamare.

Documentatia pentru obtinerea certificatului de deces, adeverintei de inhumare, adeverintei pentru depunerea la capela, de transport va fi intocmita in detaliu sub supravegherea unui consilier cu experienta de la casa funerara, astfel ca orice act va fi obtinut cat mai repede posibil. Actele necesare pentru ajutorul de deces si pregatirea dosarului intra si ele in consilierea pusa la dispozitie de specialistii firmelor de pompe funebre. Alaturi de consiliere pentru actele pentru inmormantare casele funerare au pachete funerare complete care contin si aceste servicii de consiliere, in pachete cei care le solicita vor avea: sicriu, cruce, tot ce le trebuie pentru la biserica, pachete, coliva, ulei, vin, capete, doliu, toiag, dar si servicii de transport, de manipulare, cosmetizare, constatare deces, imbalsamare, manipulare.

Este foarte important sa avem o persoana care sa ne ajute sa obtinem actele si sa stim exact ce documente sunt necesare de fiecare data, mai ales ca perioada inmormantarii este una foarte dificila pentru toata lumea, mai ales pentru cei implicati direct. Stiind ca ai mereu pe cineva care are grija de toate etapele inmormantarii, inclusiv de acte si de obtinerea lor poti sa te ocupi si de restul etapelor, de elementele care cad in sarcina ta si nu a firmei de pompe funebre. Astfel inmormantarea va fi mai usor de organizat si timpul efectiv pana la finalizarea intregului proces se va scurta considerabil.