Am descoperit un nou hobby

Chiar daca nu toti copii care vor lua cursuri de pian nu vor avea o cariera muzicala, exista o serie de avantaje pe care aceste cursuri le aduc in dezvoltarea copilului. Studierea pianului are multe beneficii pentru copiii de toate vârstele, această activitate fiind de ajutor inclusiv pentru asimilarea mai rapidă a noțiunilor învățate la școală.Mai jos enumeram o parte din beneficiile cursurile de pian la copii:

– stimularea sensibilitatii auditive. Daca lectiile de pian se incep de la varste cat mai mici, copilul isi poate imbunatati auzul muzical, care ii permite perceperea diferentiata a ritmurilor si intensitatilor sunetelor.

 -isi  va dezvolta motricitatea fina. Miscarile degetelor pe clapele pianului ii dezvolta copilului capacitatea de a realiza miscari fine, viteza si precizia cu care le realizeaza, precum si coordonarea dintre cele doua maini.
-va invata ce inseamna rabdarea si perseverenta. Desi pare simplu, a canta la pian este rezultatul orelor intregi de exercitii repetate in fiecare zi. Copii care iau lectii de pian invata ce inseamna disciplina unui efort, ce inseamna sa nu renunti chiar daca pare imposibil si sa te bucuri de faptul ca prin consecventa ai reusit un lucru pe care nu il credeai posibil.
-Sunt stimulate atentia si memoria. Deoarece copilul este nevoit sa realizeze miscari diferite cu cele doua maini si sa urmareasca partituri din ce in ce mai complexe, capacitatea sa de concentrare a atentiei va creste foarte mult. De asemenea, memoria este imbunatatita prin intermediul lectiilor de pian.

-Creste stima de sine. A invata sa canti la pian presupune efort si perseverenta. Reusind sa faca acest lucru, copilul va invata ca este capabil sa realizeze lucruri dificile, iar stima sa de sine va creste considerabil.

Spiritul de competitie este dezvoltat. Copiii care depun efort si au talent muzical, ajung sa participe la competitii muzicale, unde nivelul lor de pregatire este evaluat si recompensat.
Cultura generala ii va fi imbogatita. Chiar dacă un copil cântă la pian pentru o perioadă scurtă de timp, efectele pe termen lung vor fi multe şi se vor simţi.
-Lectiile de pian ajuta copiii la scoala

-Imbunatateste abilitatea de a citi

-Incurajeaza creativitatea

-Reduce stresul si anxietatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *