Una dintre cele mai importante destinatii pentru iubitorii de istorie, Iordania este o tara cu un patrimoniu cultural impresionant, vestigii istorice nenumarate, si oameni care intotdeauna primesc turistii cu bratele deschise. Astfel, desi nenumaratele monumente sunt cele care ii indeamna sa vina pentru prima oara, ospitalitatea si caldura localnicilor sunt cele care inclina balanta in favoarea unei a doua vizite. De asemenea, amestecul inedit ce asimileaza atat traditia cat si inovatia fac din oferte Iordania unele dintre cele mai cautate pachete de vacanta pentru turisti. Daca si dumnevoastra va hotarati sa optati pentru aceasta destinatie, agentia Movenpick Travel va pune la dispozitie pachete turistice la preturi promotional.

Popasuri pe Drumul Regilor

In calatoria de la Amman la Aqaba, care se intinde pe o distanta de 335 de kilometri, puteti alege sa faceti mai multe opriri la diferite monumente sau locatii ce au o mare semnificatie istorica si religioasa. Cea mai populara oprire este fara indoiala orasul antic Petra dar, pana la acea destinatie, puteti sa faceti câte un popas la muntele Nebo, unde se spune ca ar fi ingropat Moise, orasul Mabada, supranumit si capitala mondiala a mozaicurilor, precum si Biserica bizantina Sf. Gheorghe, care adaposteste de asemenea o colectie impresionanta de mozaicuri, indaratul zidurilor vechi de mai bine de 1000 de ani. La Karak puteti vizita castelul cruciatilor iar odata ajunsi la Petra veti fi intampinati de “Izvorul lui Moise”, si anume un loc unde acesta a lovit o piatra cu toiagul sau si din aceasta a tasnit un izvor din care a baut poporul israelit.

Petra, minune a lumii moderne

In centrul tuturor ofertelor catre Iordania sta fara indoiala vizita in orasul antic Petra, acesta fiind un monument de dimensiuni impresionante, sculptat in intregime din piatra. Initial un oras complet functional si locuit, ce dateaza din secolul VI I. Hr., acesta a fost redescoperit in anii 1800, odata cu intreprinderea a tot mai multe expeditii arheologice pe teritoriul tarii.

Siturile arheologice pe care le puteti vizita si astazi ascund cladiri, altare, tuneluri si chiar morminte precum si manastirea Ad-Deir, fost loc de inchinaciune pentru bizantini. Alte locatii populare sunt Trezoreria Faraonilor, ce se afla la capatul defileului Siq, precum si Strada Fatadelor, unde se pot observa numeroase intrari cu forme atipice in mormintele din stanca.

Aqaba

Desi distanta din capitala Iordaniei pana in orasul statiune nu este mica, turistii aleg deseori sa o strabata cu ajutorul unei masini inchiriate si sa petreaca mai multe zile odata ajunsi, datorita confortului sporit pe care aceasta destinatie il ofera, precum plaja ce atrage cei mai multi turisti sau posibilitatea de a face scufundari. De asemenea, puteti opta sa vizitati si cele câteva obiective, si anume fortul si muzeul din Aqaba precum si Biserica Romana ce dateaza din secolul IV.