O instalatie de incalzire prin pardoseala este compusa din tuburi cu apa care circula la o temperatura scazuta, dar care asigura o caldura uniforma de jos in sus, precum un confort optim pentru cei care opteaza pentru un astfel de tip de sistem de incalzire. Click aici, www.maricon.ro, pentru a afla mai multe detalii despre acest sistem de incalzire, preturi pentru materiale si sfaturi de folosire.

Confortul este avantajul care primeaza atunci cand vine vorba de  incalzire prin pardoseala, acesta fiind motivul pentru care se integreaza perfect cu sistemele cu temperatura de functionare scazuta, cum ar fi pompele de caldura si cazanele cu condensare. Aceasta combinatie garanteaza functionalitatea eficientei termice si economiile de consum de energie.Sistemele si materialele moderne sunt potrivite in mod ideal acestui tip de sistem, fara riscul de a distruge sau de a limita eficienta termica, insa daca doriti sa aflati mai multe despre acest subiect, click aici – www.maricon.ro.

image

Cu toate acestea, cert este ca o pardoseala bine izolata poate fructifica la maximum de avantajele acestui sistem, impiedicand dispersarea caldurii generate.

Sistemul de pardoseala este alcatuit din mai multe elemente adapostite in partea superioara a unui panou izolator plasat sub podea in interiorul caruia circula apa fierbinte. Panoul nu permite dispersarea caldurii in jos, lasand in acelasi timp caldura sa circule liber.

Sapa functioneaza ca element de incalzire deoarece, datorita inertiei sale termice ridicate, capteaza caldura si o elibereaza incet de la nivelul solului.

La generatoarele de caldura conventionale, inclusiv condensare sau instant traditional, panourile solare termice, fotovoltaice, pompa de caldura si de incalzire, apa se va incalzi.

Acest tip de incalzire nu necesita apa la temperaturi ridicate, de fapt temperatura optima este in jur de 35°, comparativ cu peste 70° pentru calorifere.

Orice tip de pardoseala poate fi asezat deasupra incalzirii care radiaza si, datorita celor mai recente sisteme inovatoare, nu mai exista probleme legate de o grosime minima de instalare, adica spatiul de instalare.

Apa fierbinte este incalzita cu generatoarele de caldura obisnuite, vorbim despre un cazan cu condensare sau traditional, panouri solare termice, fotovoltaice, pompa de caldura si aragaz. Datorita acestei diviziuni este posibil sa reglati temperatura dupa dorinta  si nevoia pe care o aveti, datorita unui termostat din fiecare camera, conform proiectului.

Prin urmare, proiectarea acestor sisteme trebuie sa ia in considerare distributia suprafetelor, precum si tipul de sol si grosimea sapei.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi si importante informatii despre acest tip de incalzire, da click aici si acceseaza site-ul nostru, maricon.ro, iar la sectiunea – blog – veti gasi mai multe sfaturi si recomandari cu privire la sistemul de incalzire prin pardoseala.