Articles Comments

Cumul » Acte, Utile » Secretele unui CV profesional

Secretele unui CV profesional

Secretele CV-ului, cum sa iti faci un bun Curriculum Vitae. Download CV Europass Ro

Model CV

 

Nu conteaza daca esti la inceputul unei cariere sau ai deja o experienta impresionanta. In completarea CV-ului se aplica aceleasi reguli.

Sunt foarte multe aspecte care fac dintr-un CV acceptabil (in format Europass) unul bun sau chiar perfect.

 

Cele mai importante reguli pentru completarea unui CV profesional sunt :

 

–   Incearca sa te pui in locul angajatorului si da CV-ului tau aspectul potrivit. Adapteaza-l situatiei ! Prima impresie este cea mai importanta cand este vorba de angajare.

–   Ce face dintr-un CV obisnuit sau slab unul excelent, este capacitatea de a scoate in evidenta capacitatile si aptitudinile pe care poti sa le “aduci” in noul loc de munca.

–   Pune o fotografie profesionala in Curriculum Vitae doar daca aceasta este ceruta de angajator, altfel este indicat sa o omiti fiind mai important ca angajatorul sa se concentreze pe calitatile si abilitatile tale decat pe aspectul fizic.

–   Nu adauga “experienta” (fabricata), mai devreme sau mai tarziu adevarul va iesi la iveala si consecintele pot fi mai mult decat neplacute.

–   Pune informatiile cele mai importante pe prima pagina, nu incepe CV-ul cu toate joburile part time pe care le-ai avut in facultate, mentioneaza studiile, materiile si informatiile importante. Ai doar 10-15 secunde sa impresionezi sau CV-ul va ajunge la cos!

–   Nu fa greseli de gramatica, nu abrevia, nu mentiona informatii irelevante, nu omite datele (anul absolvirii etc)

–   Daca hobby-urile si interesele sunt relevante pentru postul la care aplici atunci mentioneaza-le, daca nu, evita sa le treci. Tine minte, trebuie sa adaptezi tot CV-ul tau la job-ul dorit, de fiecare data cand aplici!

–  Foloseste un scriitor de Curriculum Vitae (CV Europass) profesionist daca nu ai chef sau inspiratia necesara pentru a scrie unul asa cum trebuie.

–   Insoteste Curriculum Vitae-ul de o scrisoare de intentie care sa il complimenteze. Adapteaza si aceasta scrisoare la job-ul pentru care aplici.

–   Ce sa mentionezi prima data, experienta sau educatia ? Daca ai foarte putina experienta sau deloc, atunci este recomandat sa pui educatia in fata, dar daca ai o experienta bogata si relevanta este indicat ca aceasta sa fie prima mentionata.  Succes !

Download Curriculum Vitae model european Europass

 

Tags: cv, curriculum vitae, completare cv, download curriculum vitae model european, cv europass

Filed under: Acte, Utile · Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

*