Articles Comments

Cumul » Utile » Reteta de zacusca

Reteta de zacusca

Cea mai buna reteta de zacusca. Zacusca de vinete.

Reteta zacusca

Ingrediente necesare pentru zacusca:

14 vinete mari, 3.5 kg ceapa, 50 de ardei mari, 700 g bulion, 50 de gogosari mari, 1.5 l ulei, piper, sare, dafin. Puteti pune si 4-5 morcovi dati printr-o razatoare mica.

 

Cum se prepara zacusca de vinete:

Coacem vinetele, ardeii si gogosarii, decojim legumele si lasam la scurs vinetele.
Taiem ceapa marunt si o punem in ulei la foc potrivit intr-un vas mare. Dupa ce s-a calit adaugam legumele coapte si eventual morcovul ras.

Vinetele se adaugă după aproxim. 45-50 de minute sau cand a scazut compozitia anterioara. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand scade bine. Focul sa fie moderat spre iute.
Cand zacusca a scazut punem bulionul, sarea si piperul. Se mai lasa sa dea cateva clocote. Cand este aproape gata adaugam cateva foi de dafin si eventual piper boabe.
Punem compoziţia in borcane cu capac si le lasam invelite 2-3 zile pentru a se raci usor.

Gataaa zacusca de vinete! Pofta mare! 🙂

 

Tags: reteta zacusca, zacusca de vinete, buna reteta de zacusca

Va mai poate interesa:

Filed under: Utile · Tags: ,

Leave a Reply

*