Articles Comments

Cumul » Informatii » Renovare si curatenie

Renovare si curatenie

Renovarea apartamentului curatenie

Acasa este un cuvant magic, niciodata nu va fi perimat. De cele mai multe ori “acasa” nu inseamna doar caminul, locuinta, ci persoanele dragi, familia noastra. Cum le pretuim atat de mult, implicit ne gandim si la confortul lor, deci la casa, la locul in care am crescut si unde inca ii gasim pe ei, parintii nostri.

Fiindca se apropie sarbatorile si toata familia urmeaza sa se stranga pentru a petrece impreuna aceasta perioada minunata, m-am oferit voluntar pentru renovarea  apartamentului :). A fost o experienta frumoasa, mai ales ca nu am intampinat probleme, ne-am miscat repede si a iesit de nota 10.

Cum am facut: intai si intai ne-am facut planul. Ne-am gandit ca ar fi mai mult decat indicat ca inainte de a incepe renovarea sa stabilim ce dorim sa obtinem, etapele ce trebuiesc parcurse si bineanteles sa achizitionam uneltele necesare. Scopul a fost ca lucrarile sa fie de inalta calitate si durata lor sa nu se prelungeasca mai mult decat este necesar (ca doar vin sarbatorile).

Am curatat vechiul tapet (lucru deloc usor), am finisat, am ales culorile pentru vopsea  si am folosit chiar si un trafalet 🙂 care mi-a facut treaba ulterioara mult mai usoara fiindca nu au picat stropi peste tot, curatenia fiind in grija mea.

Au fost multe de facut dar ne-am descurcat bine si am terminat in timp util. Ce este drept, tata a dus greul cu aceasta renovare, dar la sfarsit m-am ocupat si eu de curatenie. Adica, tot ce inseamna strans, aspirat, spalat, curatat si alte lucruri meticuloase nu tocmai pe gustul barbatilor. Am avut noroc, tata obisnuieste sa investeasca in scule electrice si in tot ce inseamna aparatura de calitate:  o masina de spalat pentru mocheta si covoare , curatitor cu abur pentru baie si bucatarie  si alte minuni ale perioadei moderne in care traim.

Este incredibil cat de mult a evoluat tehnologia. Alta data era un chin sa spal obiectele sanitare din baie si bucatarie, ma chinuiam cu solutiile acelea care miroseau toxic si imi mai ardeau si pielea. Acum pur si simplu trec cu jetul de aburi pe deasupra obiectelor si gata. Covoarele si mochetele nu le-am mai scos de mult timp afara, pentru scuturat sau periat, cum se obisnuia pe vremuri. Va mai amintiti? Este mult mai decent si mai sanatos sa folosesc  o masina de spalat covoare. Sa fim seriosi, cat de bine te simti sa le scoti in fata blocului sau sa te duci cu ele pe umar la o spalatorie auto? Timpul a avansat si solutiile la problemele casnice la fel, sa tinem pasul cu schimbarea si sa ne adaptam noutatilor pentru binele nostru si al celor dragi.

Casa noastra are cu totul alta infatisare acum, este mult mai moderna si mai “calduroasa” asa cum ii sta bine in prag de iarna, de sarbatori. Recomand tuturor o renovare sau macar o curatenie generala, fie ea si mai mica, nu doar in apropierea Craciunului sau a Pastelui.

Va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi !

Filed under: Informatii · Tags: , , , , ,

Leave a Reply

*