Articles Comments

Cumul » Utile » Pistrui

Pistrui

Ce sunt pistruii?

Tratament pistrui

Pistrui – pete de melanina care apar pe piele. Ei sunt genetici dar, pistruii pot sa apara si datorita unei expuneri la soare, prin bronzare. Razele solare activeaza melanocortinul, care face ca pistruii sa devina mai inchisi la culoare ori sa se inmulteasca. Pistruii apar de obicei la persoanele blonde sau roscate, deoarece aceste persoane prezinta aceasta gena.

Cum scapam de pistrui?

Tratamentele pentru pistrui sunt de doua feluri :  tratamente naturiste (papadie, castravete, ceapa etc) si tratamente medicale (chimice, cu laser etc).

Tratamente pentru pistrui :
– Florile si tulpinile de papadie se zdrobesc si se amesteca (sau nu) cu zeama de lamaie. Aplica aceasta pasta pe fata masand usor in zonele cu pistrui. La fel de bine se poate folosi si ceaiul de papadie iarna.

– Castravetele ajuta si el la eliminarea urmelor de pistrui. Poti intinde sucul lui de cateva ori pe zi pe zonele cu pistrui sau sa il aplici sub forma unor feliute subtiri. Intensitatea pistruilor se va diminua.

– Pistruii pot fi eliminati sau macar ameliorati prin aplicarea de morcov ras pe zonele afectate.

– La fel se pot utiliza si urmatoarelor produse : ceapa, capsuna (zdrobita), patrunjel, lamaie. Pur si simplu se aplica sucul sau pasta lor (capsuna, patrunjel) pe fata, se lasa sa actioneze si se indeparteaza cu apa calduta.

– Pe forum-uri am vazut ca este foarte laudata pentru eficacitate crema Efelidal de la Favisan si unguentul de galbenele.

Succes ! Dar sunt foarte draguti !

Tags:  pentru pistrui, tratament pistrui, crema pistrui

 

Filed under: Utile · Tags: , ,

Leave a Reply

*