Articles Comments

Cumul » Informatii » Omega – ceasuri de lux

Omega – ceasuri de lux

Pentru a putea sa intelegi mai bine o firma este esential sa ii cunosti trecutul. Astazi putine persoane mai sunt interesate de istoria unei firme, primeaza renumele si implicit plus-valoarea pe care o aduc produsele.

Brandul Omega a fost creat in 1848 in Elvetia de catre un tanar de doar 23 de ani (Louis Brandt) care asambla piesele fabricate de mesterii locali pentru a crea ceasuri. Firma a ajuns treptat foarte cunoscuta datorita elelgantei si preciziei de care au dat dovada aceste ceasuri.

Dupa moartea lui Louis Brandt, afacerea a fost preluata de cei doi fii ai sai. Mai tarziu firma a ajuns sub conducerea celor 4 nepoti ai lui Loui Brandt pentru ca mai tarziu, datorita dificultatilor economice, firma sa se uneasca cu Tissot (o alta firma de orologerie) si sa creeze grupul SSIH.

Aparand din nou dificultati financiare, in 1985 firma a fost preluata de un grup de investitori privati condus de Nicolas Hayek si a primit numele de SMH. Sub noua conducere brandul a cunoscut o crestere spectaculoasa si a devenit astfel principalul producator de ceasuri elvetiene din lume.

In anul 1998 firma si-a schimbat din nou numele, in Swatch Group. Datorita unui marketing profesionist dar si calitatii acestor ceasuri, brandul Omega a obtinut numeroase realizari de-a lungul timpului.

Un moment ce va ramane in istoria brandului si nu numai, este 1 martie 1965. Ceasul Omega Speedmaster cronograf a primit de la NASA calificarea ca „apt de zbor pentru toate misiunile spatiale cu echipaj uman”. Acest ceas a rezistat la toate testarile (functionare in conditii de gravitatie, socuri puternice, campuri magnetice 0 si temperaturi extreme) Agentiei Spatiale de Zbor a Statelor Unite.

In data de 21 iulie 1969 Omega Speedmaster ia parte la primul pas al omului pe suprafata lunii – lucru care i-a adus si denumirea de Moon Watch. Anul 1970 ii aduce ceasului Omega Speedmaster premiul NASA „Snoopy Award” pentru faptul ca a salvat misiunea Apollo 13 de la un posibil dezastru.

Un alt model extrem de apreciat este Omega Seamaster. In 1981 Omega Seamaster 120 a atins un record la scufundarea libera la adancimea de 101 metri. Nu in ultimul rand merita amintit si modelul Constellation – prevazut cu mecanism co-axial, acesta este una dintre cele mai importante inventii in orologerie din ultima vreme.

Precizia ceasurilor Omega este atat de mare incat acestei firme i s-a acordat onoarea de a cronometra la Jocurile Olimpice.

Numele acestui brand nu provine de la fondatorul sau ci are o semnificatie mai aparte. Litera O vine de la Olimpiada (unde a cronometrat jocurile), M de la Mega-precizie (a mecanismelor, a instrumentelor), E – Eleganta; G – Geografie (a depasit granitele) iar A de la Astronaut (relatia minunata pe care a avut-o cu spatiul cosmic).

Fie ca doresti sa te recompensezi cu un ceas performant, sa il feri celor dragi sau doar sa iti imbogatesti colectia, poti cumpara ceasul de aici!

Un ceas Omega este un cadou deosebit fie ca vorbim de sarbatori, cadouri business sau aniversari. Acesta este o investitie care iti va aduce cu siguranta profit.

Filed under: Informatii · Tags: , , ,

One Response to "Omega – ceasuri de lux"

  1. Nicoleta says:

    Foarte bun articol, lucruri pe care nu le stiam.

Leave a Reply

*