Articles Comments

Cumul » Informatii, Silueta » L-Carnitina

L-Carnitina

L-Carnitina. Suplimente culturism. Supliment nutritiv. Produse slabit.

 

L-CarnitinaDaca exista un supliment eficient in cura de slabire, in arderea grsimilor, atunci acesta este L-Carnitina.

L-Carnitina este un aminoacid esential pentru metabolismul acizilor grasi, sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina.

Neintrand in detalii medicale, L-Carnitina mareste arderea grasimilor si procesele metabolice, stimuleaza energia si mareste rezistenta la efort.

Acest supliment nutritiv este recomandat in culturism datorita eliberarii de energie (prin arderea grasimilor), intarzierii oboselei si fiindca impiedica acumularea de acid lactic in muschi.

L-Carnitina este concentrata in muschii scheletici si in muschiul cardiac care utilizeaza acizii grasi ca un combustibil, fapt pentru care, o cantitate prea mica de L-Carnitina va duce la slabiciune musculara si probleme cardiace. In plus, grasimea neutilizata se va depune, aceasta fiind principala cauza pentru care  infometarea, nu ajuta la scaderea in greutate, la arderea grasimilor. Daca corpul nu dispune de suficienta L-Carnitina pentru a arde grasimile, nu slabesti.

L-Carnitina este un supliment nutritiv,  indispensabil din arsenalul culturistilor si al celor care isi doresc cresterea si definirea masei musculare. Totusi, L-Carnitina este produsa in mod natural de corp si nu este nevoie de supliment nutritiv daca nu faceti culturism sau daca mancati adecvat.

Referitor la alimentele ce contin L- Carnitina, carnea, in special cea roşie şi produsele lactate sunt principalele surse ale acestui supliment nutritiv. L-Carnitina se gaseste si in untul de arahide, grau, peste, soia, pasari si sparanghel.

 Medicii recomanda L-Carnitina datorita urmatoarelor efecte : e cardioprotectoare si regleaza nivelul colesterolului. Combate eficient durerile din afectiuni ca angina pectorala si e extrem de utila in perioada de refacere dupa un atac de cord.

L-Carnitina a fost introdusa in diverse tratamente si datorita rolului sau antioxidant.

Un supliment alimentar cu L-Carnitina poate imbunatati calitatea lichidului seminal si performantele sexuale.

L-Carnitina are si proprietati neuroprotectoare, fapt ce o recomanda in tratarea maladiei Alzheimer.

L-Carnitina e de ajutor si in hipertiroidism, fiindca reduce simptomele asociate: insomnie,  nervozitate si palpitatii. 

L-Carnitina diminueaza  tesutul gras cu 1,35% dupa 30-35 de zile si creste arderea grasimilor.

L-Carnitina este eficienta si in  tratamentul cancerului.

Utila este si in boala celiaca, o afectiune foarte intalnita, produsa de intoleranta la gluten.

L-Carnitina este benefica chiar si in cancerul la san, diminuand dimensiunea tumorii.

Dozele recomandate de L-Carnitina variaza in functie de starea de sanatate. Pentru sportivi, doza recomandata este de 1-5 g/zi.

 

Tags:  L-Carnitina, supliment nutritiv, suplimente culturism, produse slabit, arderea grasimilor.

Filed under: Informatii, Silueta · Tags: , , , ,

Leave a Reply

*