Articles Comments

Cumul » Mesaje » Domeniul imobiliar – Cum sa iti vinzi locuinta

Domeniul imobiliar – Cum sa iti vinzi locuinta

Casa este locul care ne ofera siguranta si unul dintre cele mai stabile lucruri in viata. Daca serviciul, partenerul si alte lucruri se pot schimba, cu sau fara voia noastra, casa “ramane langa noi” ani si ani de zile sau cat dorim noi. Totusi, sunt momente in viata cand suntem nevoiti sa ne “despartim” de ea: fie devine neancapatoare pentru membrii familiei, fie dorim sa ne mutam mai aproape de cei dragi sau de noul serviciu etc.

Atunci, se pune problema cum sa o vindem intr-un mod avantajos pentru noi – vezi acest website

In primul rand este necesar sa fii cat mai putin subiectiv cu putinta, sa te detasezi emotional de spatiul in care ai locuit poate ani la rand si sa il vezi prin ochii unui cumparator. Care este starea locuintei? Peretii sunt drepti, este izolata termic, instalatia electrica este in regula, cea sanitara la fel etc? Daca ceva este in neregula cu proprietatea mai mult ca sigur se va observa iar potentialii cumparatori vor disparea ca prin farmec, in special daca pretul nu este corect stabilit.

Trebuie sa alegi foarte bine pretul, sa te interesezi de evolutia pietei imobiliare, de atuurile locuintei tale, de preturile locuintelor similare in acelasi oras sau zona.

Un alt pas este sa o scoti pe piata pregatind  atent un anunt publicitar – de exemplu: anunturi imobiliare Bucuresti. Poti opta pentru ziare, afise, site-uri de specialitate sau agentii imobiliare.

Fotografiile ajuta semnificativ la vanzarea locuintei, ele pot  fi aratate de potentialii cumparatori si persoanelor dragi care pot incuraja cumparea sau, in cel mai rau caz, iti pot economisi timpul, daca cumparatorii sunt nesatisfacuti de ce vad in poze, mai mult ca sigur ar fi fost si in realitate.

Locuinta ce se doreste vanduta trebuie sa fie bine pregatita inainte ca potentialii cumparatori sa ii treaca pragul: pastreaza un stil minimalist, curata totul, inlocuieste ce este stricat si aeriseste. Prima impresie este foarte importanta.

Nu in ultimul rand este necesar sa ai multa rabdare, o locuinta nu se vinde peste noapte, ar trebui sa te astepti sa dureze undeva intre 3 si 8 luni sau chiar mai mult. Vanzarea unei  locuinte este un proces foarte complex si este si normal dat fiind ca potentialii cumparatori aleg ceva atat de important pentru viitorul lor. Ideal ar fi sa fii si bine inzestrat cu calitati de negociere.

Daca insa vrei sa eviti toata corvoada cu vanzarea locuintei, poti opta oricand la serviciile unei agentii imobiliare. Aceasta va stabili un pret corect si mai rapid decat ai putea sa o faci tu, te va asista in elaborarea documentelor, va face o publicitate mai eficienta locuintei, va prezenta mai bine proprietatea unui potential cumparator si iti va economisi foarte mult timp.

Filed under: Mesaje · Tags: , ,

Leave a Reply

*